Stedentrips In Noorwegen: Oslo, Stavanger, Bergen En Meer

Published Dec 18, 21
11 min read

6 X Leuke Steden Voor Een Stedentrip In Noorwegen - Blog

Citytrip in de winter? Je stedentrip naar Göteborg kun je ook prima in de winter plannen. Natuurlijk mis je dan de charme van het voorjaar en de zomer, maar je krijgt er winterse gezelligheid voor terug, zeker met Kerst als de hele stad extra verlicht is. Bovendien kent Göteborg de voor ons bekende, gematigde Noordzee-wind.

Uppsala, de academische stad Uppsala ligt strategisch op en rondom een stuwwal langs de rivier de Fyrisån. Het is dan ook niet gek dat er een kasteel boven op de heuvel ligt: Vasaborgen. De stad staat vooral bekend om zijn grote studentenpopulaties en de vele studentenverenigingen. Dat geldt overigens ook voor Lund, nabij Malmö.

Bergen Met Kinderen - Kinderactiviteiten In Noorwegen

Langs de oevers van de rivier vind je vooral in de zomer gezellige terrassen. Ook het stadspark Stadsträdgården is een leuk stekkie bij mooi weer. Overigens telt Uppsala heel wat openbare parken en tuinen. Dat is niet gek als je bedenkt dat de 18e-eeuwse wetenschapper Carl Linnaeus inwoner van Uppsala was.

Maar we laten het lekker toch aan bod komen. Er zijn zeker een aantal kandidaten die in aanmerking komen voor de mooiste stad van de Noordse landen. Om Helsinki kunnen we niet heen. Het belang van die stad vind je alleen al in de bevolkingsstatistieken terug. Van de 5. 5 miljoen Finnen wonen er 1.

Trondheim: Noorse Stad Van Koningen, Pelgrims, Studenten En

Voor dit artikel kiezen we voor Turku als goede tweede. 7. Helsinki, de mooiste en de groenste Als we het over de mooiste steden van Scandinavië hebben, dan mag Helsinki zeker niet ontbreken. Hoewel de stad toch wel wat naam en faam heeft wereldwijd, is het niet zo toeristisch. Wellicht heeft dat er mee te maken dat Finland in een uithoek van Europa ligt.

De toeristische hotspots zijn vestingeiland Suomenlinna en de kathedraal van Helsinki, die vrij kenmerkend is voor de skyline van de stad. Voor de fans van architectuur zijn er wat projecten te bewonderen van Fins architect Alvar Aalto. De Finlandia Hall is één van de meest bekende. Op museumvlak heb je ruim keuze.

Stedentrip Trondheim / Bezienswaardigheden - Zinvol Reizen

Dit is hét kunstmuseum van Finland. Je vindt er een mix van modern en klassiek. Er zijn ook tal van bekende buitenlandse kunstenaars tentoongesteld. Wil je meer weten over de vader des vaderlands van de Finnen? Neem dan eens een kijkje in het Mannerheimmuseum (website). Op stedentrip in de winter? Helsinki en Finland missen de zachte klimatologische invloeden van de Atlantische Oceaan.Dat betekent dus kou, maar ook sneeuwpret. Zo is de combinatie sauna en ijsduiken erg in trek. Voor degenen met een sterk hart, zullen we maar zeggen. Wie van schaatsen houdt kan terecht bij het schaatspark in het centrum van de stad: Jääpuisto. Voor de echte liefhebbers lonken ook de bevroren baaien en meren net buiten de stad.

Stedentrip: Ontdek Het Noorse Trondheim - Bijzonder Plekje

6 steden om te bezoeken op je stedentrip Noorwegen - Noorwegen.nl6 x leuke steden voor een stedentrip in Noorwegen - Blog HotelSpecials.nl


Julius Jansson Unsplash Suomenlinna8. Turku, de oude hoofdstad Turku was in de 19e eeuw de hoofdstad en kende door de geschiedenis heen veel Zweedse invloeden Tegenwoordig spreekt nog zo’n 10 procent van de inwoners Zweeds. Wat overigens niet betekent dat men zich per se Zweeds voelt. Turku is een moderne en levendige provinciestad.

Het kasteel en de kerk van de stad dateren beide uit de 13e eeuw. Dat geeft al aan dat Turku historisch gezien best wat in de melk te brokkelen had op de Oostzee. We zitten dan zo’n 100 jaar voor de oprichting van het hanzenverbond, dat vele steden in Noord-Europa overzee zou verbinden in een handelsnetwerk.

Top 10 Mooiste Plekken In Noorwegen

Stedentrip Oslo, Noorwegen   De leukste bezienswaardigheden Oslo!20 Tips Trondheim- Het nieuwe Bergen van Noorwegen -


’s Avonds heeft de stad genoeg te bieden aan drink- en eetgelegenheden. Het eiland Ruisalo ligt meteen voor de kust van Turku. Hier heb je golf courts en kun je wandelen en fietsen. Het eiland is door middel van een brug met het vasteland verbonden. Voor de kust van Turku liggen nog eens duizenden eilanden.

Er zijn ook georganiseerde boottochten door de archipel. Jarkko, Manty Pixabay De haven van Turku, De mooiste steden van Scandinavië: Denemarken Ook in het Scandinavië dichtbij huis vind je pareltjes. Hoewel Kopenhagen al eeuwen de grootste stad van het Denemarken is, zijn er toch een paar provinciesteden die een bezoekje waard zijn.

Reistips Voor Vakanties Naar Noorwegen Vind Je Hier!

Toch zou ik voor Odense en Aarhus kiezen. Als je voor een volwaardige stedentrip van pak ‘m beet een weekend gaat. 9. Odense, de sprookjesstad Odense is de centrale stad op het eiland Fyn (Funen in het Nederlands) en geboorteplaats van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Wat Odense vooral aantrekkelijk maakt is de oude, levendige binnenstad.

Ga bijvoorbeeld eens naar de Vintapperstræde (vrij vertaald: wijntappersstraat). Zoals de straatnaam doet vermoeden is dit een belangrijke spot voor gastronomische gezelligheid. Dit nauwe straatje met de vele terrassen zou je met recht hygge kunnen noemen. Net als Aarhus heeft Odense een openluchtmuseum dat het oude leven laat zien: Den Fynske Landsby.

Leukste En Mooiste Steden Noorwegen - Tripwise

Overigens hoef je niet per se naar het museum voor het oude Odense. Ook in het stadscentrum zijn er schattige, gekleurde huisjes in overvloed. Eigen foto De historische straatjes van Odense10. Aarhus, de leukste stad Deze vriendelijke haven- en studentenstad is de tweede stad van Denemarken in omvang. De grote bezienswaardigheden zijn openluchtmuseum Den Gamle By en het ARo, S Aarhus Art Museum.

Het museumpark ligt redelijk aan het centrum vast en heeft de grootte van een hele stadswijk. Er zijn bijna 100 gebouwen van diverse tijdvakken tot en met de jaren 70. Je kunt er naar het postkantoor. Ook een bezoekje aan de bakker of de boekhandel is een optie. En wat dacht je van een biertje van de museumbrouwerij? Of een historisch verantwoorde maaltijd? Er zitten ook kleinere musea in het museum, zoals een interessante expositie met Deense vintageposters.

Stedentrip Noorwegen? Boek Een Accommodatie - Interhome

Maar toegegeven, met deze 10 en Stockholm en Kopenhagen hebben we zeker de grootste steden wel gehad. Verder kun je nog denken aan het Finse Tampere, het noordelijke Tromsø of de Zweedse tweeling Linköping en Norrköping. Laten we buiten het continent ook Reykjavík niet vergeten. Of wat te denken van de middeleeuwse charme van Visby, op het Zweedse Gotland.

GPX incl. Vind ik leuk:Like Laden... Met deze gratis stadswandeling door Göteborg ontdek je aparte, leuke en gekke plekken. En heel wat eten en drinken onderweg. GPX zit erbij! Vind ik leuk:Like Laden... Wat te doen in Stockholm? Bezoek eens het Vasa-museum of het Fotografiska-museum. Of maak een boottocht naar Birka, de oude vikingstad.

Stedentrip Bergen: De Bezienswaardigheden Op Een Rij

In het begin van de 19e eeuw (1814) verklaarde Noorwegen zich onafhankelijk van de Denen en voegde Noorwegen zich bij Zweden. Beide landen kenden een periode van economische groei. Ook de bevolking groeide (noordkaap). In 1905 werd Noorwegen geheel onafhankelijk en werd Koning Haakon VII de eerste Koning van Noorwegen sinds de middeleeuwen.

Qua oppervlakte is de stad met 450km2 één van de grootste hoofdsteden ter wereld en er wonen ruim 1 miljoen inwoners (incl. buitenwijken). De stad ligt in een soort vallei, omgeven door fjorden en binnen de stad heb je veel groen. Zoveel dat je er gerust een eland kunt tegenkomen.

Bezienswaardigheden Oslo (Noorwegen) - Stedentrip

Munch, die expressie gaf aan rauwe, krachtige menselijke emoties schonk de meeste van zijn werken aan de stad Oslo. Het Radhuset van Oslo (stadhuis) is in 1950 geopend om 900 jaar Oslo te vieren en is opgeluisterd door moderne sculpturen en schilderijen. Vooral de prachtige muurschilderingen zijn de moeite waard.

Het instituut assisteert het Nobelcomité bij het kiezen van de winnaars van de Nobelprijs voor de vrede. In het instituut bevinden zich 150. 000 boeken over vrede en internationaal recht, economie en moderne politiek - noordkaap. De bibliotheek is openbaar. Noorwegen is, net als Nederland, een constitutionele Monarchie. Regerend vorst is Harald V, zijn vrouw is Koningin Sonja, hun kinderen zijn Prins Haakon (zijn vrouw Mette-Marit) en Prinses Ingrid Alexandra.

Mooiste Plekken Noorwegen - Reisbureau

Stedentrip Noorwegen - Tips & Aanbiedingen weekend NoorwegenRoadtrip Zuid-Noorwegen met de tent: handig routeoverzicht en tips


De tuinen van het paleis zijn in de zomer geopend. De wisseling van de wacht is dagelijks te zien om 13. 30 uur, maar is niet heel erg spectaculair. Verder heb je nog de volgende die een bezoek waard zijn: Ibsenmuseum (Hendrik Ibsen 1895-1906). Frammuseum op het eiland Bygdoy. Het onderzoeksschip Fram werd rond 1900 gebouwd om door Fridtjof Nansen te gebruiken voor zijn Noordpoolexpedities en later door Roald Amundsen voor zijn expedities naar Antartica.

Kon Tikimuseum waar te zien is hoe Tor Heyerdahl de Stille Oceaan overstak met zijn boot de Kon Tiki. Vikingskipshuset (Vikingschip museum) waar drie lange, 1100 jaar oude Vikingschepen worden getoond die zijn gevonden in een grafheuvel. Lekker eten en drinken Oslo heeft veel leuke eettentjes en barretjes, maar de gemiddelde toerist zal er waarschijnlijk maar een paar bezoeken tijdens een stedentrip.

Kindervakantie In Noorwegen: Onze Tips Voor Rondreizen En

Hotels in Oslo hebben vaak de beste aanbiedingen als je er op tijd bij bent en vooral bekende (lokale) ketens als Thon en Radisson hebben vaak de beste deals. Als alternatief kun je natuurlijk ook prima een plekje via Airbnb boeken, maar let erop dat de mooie, centraal gelegen plekjes vaak flink aan de prijs zijn.

De hieronder genoemde hotels worden allemaal zeer goed op Tripadvisor beoordeeld. Wij boeken overigens onze overnachtingen zo goed als altijd via , aangezien ze vaak de beste aanbiedingen hebben en je er doorgaans kosteloos kunt annuleren (mocht er bv een betere aanbieding langskomen). € = < €50 €€ = €50-€100 €€€ = €100-€200 €€€€ = €200 of meer €€€€€ = Onbetaalbaar Klimaat Oslo heeft een prettig klimaat.

Mooiste Fjorden Noorwegen Met Tips Bezienswaardigheden

De warme Atlantische golfstroom zorgt voor fijne temperaturen gedurende het jaar. Zo heb je in de zomer soms wekenlang lekker weer met temperaturen rond 20/24 graden en soms uitschieters boven 30 graden. In de winter is het er meestal maar een paar graden onder nul, met vaak een mooi pak sneeuw.

Je kunt overal (betaald) parkeren en vervolgens is het centrum prima lopend te verkennen. Ben je met het vliegtuig of de trein/boot naar de stad gereisd, dan ben je afhankelijk van de lokale vervoersmogelijkheden als de taxi, bus, tram, metro of de fiets. Er is een speciale informatiebalie net buiten het centraal station (Oslo S) en hier kun je kaarten van de vervoersmogelijkheden krijgen en daarnaast kun je er tickets kopen.

Beste Pakketreizen Naar Trondheim, Noorwegen

Je installeert hun app en via de app kun je een fiets ontgrendelen. De fiets kun je voor een korte periode huren (voor een klein bedrag) of voor een langere periode (van bv enkele dagen). Om de huurperiode te stoppen moet je de fiets weer in één van de speciale fietsenstallingen terugplaatsen.

Een huurauto is een leuke manier om zelfstandig het land te verkennen en geeft de vrijheid om te gaan waar treinen en bussen niet komen. Om deze reden gaan de meeste reizigers die de Noorse fjorden en binnenlanden willen verkennen er met hun eigen auto naartoe. Als je met eigen vervoer naar Noorwegen reist, ga je via Hamburg en Aalburg naar Hirtshals Haven voor één van de ferries die naar het Noorse vasteland varen.

Onze Stedentrip Stavanger In Noorwegen Met Leuke Musea

Vanaf Kiel gaat een directe ferry naar de haven van Oslo. Oslo is ook goed met de trein én boot of alleen met de trein bereikbaar. Een leuk alternatief waarbij de vakantie al begint zodra je op de trein bent gestapt. Je reist het makkelijkst naar Kiel, de ferries vertrekken hier vlakbij het centraal station en zijn dus lopend bereikbaar.

Bij alleen de trein (zonder boottocht) is een overnachting in Kopenhagen, Malmö of Göteborg noodzakelijk. Tips Er zijn in Oslo een paar aanbieders van georganiseerde fietstochten. De twee meest populaire fietstours zijn van Baja Bikes en van Alternative Tours Oslo. Shoppen kan prima in Oslo, maar prijzen liggen vaak even hoog als in Nederland.

Ga Op Stedenreis Naar Oslo Of Stockholm - Norden Trips

Stedentrip Noorwegen, deze steden moet je zien   Vliegtickets.nlSTEDENTRIP


Je hoeft dus bij een trip naar Oslo geen losse simkaart te kopen, maar je betaalt natuurlijk wel extra wanneer je door je bundel gaat. Kraanwater is prima te drinken in Oslo. Noren spreken goed Engels. Je kunt je dus altijd prima verstaanbaar maken in de stad.

Er valt zoveel te ontdekken Stoere Vikingen, fjorden, bergen en bossen. Stereotypen voor Noorwegen die sommigen ook snel bij Oslo zouden plaatsen. Maar Oslo is meer. Design en moderne kunst, meer dan 50 musea en galerieën, het Noors Koninklijk Huis, de gezellige Karl Johansgate en uitgebreid winkelen zijn termen die bij deze stad passen.

Navigation

Home